Elérhetőségek

Takarmányszervíz Kft.

9834 Csehimindszent,
Potypuszta major 0122. hrsz.
Garamszegi Kristóf, ügyvezető
+36/30/635-1712
Mikla László, szakmai vezető, értékesítés
+36/30/343-3516
E-mail:
info@takarmanyszerviz.hu
takarmanyszervizkft@gmail.com

Látnivalók

Mindszenty József emlékek

A Fő utca 34. számú ház a községben született Mindszenty József szülőháza, ezt egy emléktábla is jelöli. A községben szobrot is emeltek az érsek emlékére. A plébánia épületében szálláshely és zarándokház található a Fő utca 40. alatt.

 

 

Mindenszentek római katolikus templom

A Fő utca és Petőfi utca torkolatában álló templom korai elődjének első írásos említése 1314-ben volt. Egyike a Nyugat-Dunántúlon nyilvántartott 9 Mindenszentek templomának.

 

Mesterházy kastély, Potypuszta

A 18. században a tolnai gróf Festetics család volt itt birtokos, minden bizonnyal ennek valamelyik tagja emeltette Potypusztán azt a barokk stílusú kúriát, amiből kifejlődött a mai kastély.

 

Magtár, Potyrózsamajor

A 19. század végén virágzott fel Potyrózsa majorban a gazdasági élet. Ekkor létesült a magtár épülete is. A téglahomlokzatú, oromzatokkal ékesített épület jelenleg elhagyottan áll, küzd a természet elemeivel. Tetőzete több helyütt beszakadt, a növényzet már az épületben is kezd megjelenni. A belül boltíves földszintes helyiségek az egykori igényes tervezés bizonyítéka. A romos épület műemlék. A környezetében egykoron álló cselédházak és állattartó telep vélhetően elenyésznek, helyüket erdőterületek foglalják el.

 

 

 Takarmányszervíz Kft. - Magyar