Elérhetőségek

Takarmányszervíz Kft.

9834 Csehimindszent,
Potypuszta major 0122. hrsz.
Garamszegi Kristóf, ügyvezető
+36/30/635-1712
Mikla László, szakmai vezető, értékesítés
+36/30/343-3516
E-mail:
info@takarmanyszerviz.hu
takarmanyszervizkft@gmail.com

Termékek

 I. Hidrotermikus feltárással készült pelyhek

 

Árpapehely, búzapehely, kukoricapehely, zabpehely

 

"Az árpapehely takarmányozási tapasztalatai lovaknál legalább 20 % -al jobb emésztést, illetve beépülést mutatnak."

Győrffy-Villám András, Okleveles agrármérnök, lovasedző

"Az árpapehely kíváló táplálék kedvence kielégítő emésztéséhez, a paták és a szőr egészségéhez, a lovak lelki egyensúlyának megtalálásához; a mi lovaink is az árpapehelynek köszönhetően hozzák legjobb formájukat !"

Paulovics Ágnes, Bicskei Lovasudvar

 

A hidrotermikus eljárás során a gabonát több lépésben forró gőzzel kondicionáljuk. Ezt követően egy hengerszék segítségével a szemeket kilapítjuk, így alakul ki a pehely-forma. Az eljárás hatására a maghéj felpuhul, a hőhatástól a szem szénhidrátjai egyszerű cukrokká alakulnak. A végeredmény egy magas emészthetőségű takarmány, melynek ár-érték aránya jobb, mint a nyers, vagy csak roppantott termékeknél.

Vásárlóink visszajelzése alapján lovak esetében gazdaságosabb a nyers árpához viszonyítva, mivel a magas emészthetőségnek köszönhetően 20-30 % -kal kevesebbet elegendő belőle etetni. Az emészthetőségre gyakorolt kedvező hatása miatt a kólika-hajlam is csökken.

 

Árpapehely

 


 

II. Extrudált termékeink

 

Full-fat szója

 

"A Takarmányszervíz Kft. saját szójababomból gyárt állataimnak full-fat szóját, ami magas biológiai értékű fehérjét és jól hasznosítható növényi olajat tartalmaz."

Nagy Ákos

 

Az extrudáló berendezés nagy nyomáson, hozzáadott adalékanyag nélkül hőkezeli a szójababot. A korszerű berendezésnek köszönhetően a késztermék tripszin-inhibítor tartalma és ureáz aktivitása garantáltan a kritikus szint alá csökken. A berendezéssel állítjuk elő a kukoricapelyhet is, ami a szemes kukoricával összehasonlítva jóval szélesebb körben alkalmazható magasabb emészthetőségének és kedvezőbb beltartalmi paramétereinek köszönhetően.

Emellett előnye a technológiának, hogy a bab olajtartalma teljes mértékben a termékben marad, így nem csak értékes fehérje forrás, de energiában is gazdag takarmány összetevő. Fontos megjegyezni, hogy csak hazai termesztésű, GMO mentes alapanyagot dolgozunk fel.

Sertés és baromfi hízlalásban jelentős szerepe van, és a termelői tapasztalatok szerint hatékonyan hasznosítják az állatok.

 

Extrudált szója

Extrudált szója

 

Extrudált szója rakodás

Extrudált szója rakodásTakarmányszervíz Kft. - Magyar